Seramik Uygulanmasında Dikkat Edilecek Hususlar

31-05-2020 13:16
Seramik Uygulanmasında Dikkat Edilecek Hususlar
KAROLARIN UYGULANMASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:
 
 
* Döşeme yapacak ustanın iyi seçilmesi gerekir, ustaların sertifikalı olması tavsiye edilir.
* Kaplanacak mekanın alanı (metrajı) önceden hesaplanmalıdır.
* Karo Seramikler döşenmeden önce kutu üzerindeki renk, ebat, cins ve kalite işaretlerine dikkat edilmelidir. Farklı tonda (rakamlı) olanları ayırıp, geri kalan kutulardaki karolar karıştırılarak döşenmelidir.
* Mümkün olduğunca döşenecek karolar önce yere serilmeli, olası renk tonu farklılıkları döşenecek alana dağıtılmalıdır.
* Zemin en az 24 saat önceden suya doyurulmalıdır.
* Uygulama sırasında yeterli aydınlığın olması gerekir.
* Uygulama sırasında uygulama yapılacak zeminin temin olması gerekir.
* Karoların döşenmesi için gerekli takımlar eksiksiz olarak bulundurulmalıdır.
* Hava durumuna göre, kuru ve sıcak havalarda, döşemeye başlamadan önce yapıştırma harcının ani rutubet kaybını önlemek için karolar nemlendirilmelidir.
* Gece don riski varsa gerekli önlemler alınmalıdır. 0 ºC’nin altında döşenmemelidir
 * Uygulama sırasında kesinlikle lastik tokmak kullanılmalıdır.
* Derz dolgu malzememizi hazırlarken ortama yayılan tozu solumamak için maske takınız.
* Yapıştırma harcı ve Derz Dolgu malzemesi hazırlanırken ambalaj üzerindeki kullanma talimatlarına uyulması gerekir.
* Karo ile kaplanacak zemin ya da duvarda, düzlem hatası varsa (tesviye problemi), uygulamaya başlamadan giderilmelidir. (Gönye, şakül vs. ile kontrol edilerek)
* Seramikleri yerleştirdikten sonra derz artılarını birleştirme yerlerine koyalım. Derz dolgularının arasına girmesi için derz artıları ile boşluk bırakalım.
* Karo Seramikler Ürün Rektifye Durumuna Göre en az 1 – 3 mm derzli döşenmelidir.
* Seramikleri aşağıdan yukarıya doğru, duvarın altına yerleştirdiğimiz mastarın üzerinden başlayarak döşeyelim. Yukarıdan döşediğimiz seramikler işlem sırasında aşağıya doğru kayabilir. Bu da seramikleri düzgün döşememizi engeller.
Karolar kesinlikle derzli uygulanmalıdır. Ortamdaki ısı farkları karşısında karo hacim değişiklikleri veya inşaatta zaman içinde hareketlenmeler olacaktır. Sıfır derzli olursa bu hareketlenmeler sonucunda oluşan kuvvetler karo üzerine gelecek ve zamanla çatlayarak kabaracak ve kaplandığı yerden ayrılacak ya da karo kenarlarında sır kopmaları oluşturacaktır.
* Karo uygulaması bittikten 24 – 48 saat sonra derzlerin doldurulması gerekir. Derz dolgu malzemesi kullanım kılavuzuna uygun kullanılmalıdır. Derzlerin doldurulmasından 20 – 30 dakika sonra kenarlardaki fazlalıklar bir spatula yardımı ile alınmalı ve karo yüzeyleri sünger veya üstüp ile silinmelidir.
* Dekorlu ürünlerin üzerlerine, harç, yapıştırıcı veya derz dolgusu bulaştırılmamalı, eğer bulaşmışsa çok dikkatli temizlenmeli, sert metal, çivi, asit – baz, tiner gibi mekanik veya kimyasal temizleyiciler kullanılmamalıdır.
* Çimento veya mermer tozu karışımı ile hazırlanan derz dolgular, su geçirgenliği bakımından yüksek olacağından, kesinlikle tavsiye edilmez. Su geçirgenliği yüksek olan derzlerde karşılaşılan en büyük problem, alttaki yapıştırıcı tabakasının nem almasından dolayı yapıştırıcı bünyesinde genleşme oluşmakta, bu da karoların yapıştırıcıdan ayrılmasına neden olmaktadır. * Yapıştırıcılar en az % 80 oranında karo arkasına temas etmiş olmalıdır
* Döşeme öncesi veya döşeme esnasında herhangi bir sorunla karşılaşınca döşemeye devam ETMEYİNİZ..! bayiye bilgi veriniz. Konu Hakkında fikir vermelerini gerekirse yönlendirme isteyiniz.
* Mutlaka bir miktar karo ve bir boş kutuyu gerektiğinde herhangi bir sorun yardımcı olabileceği düşüncesi ile saklayınız. 
* Yukarıda Belirtilen Döşeme Detaylarına uyulmaması Durumunda Sorumluluk Tüketiciye ait olur.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.